Ən yuxarı statik reklam-3_3
Ən yuxarı (mobil)-2_30

Ət və süd məhsullarının qiymətlərində kəskin artım - Qlobal ərzaq qiymətləri yüksəlib

iç səhifə xəbər başlığı altı (mobil)_31
Ət və süd məhsullarının qiymətlərində kəskin artım  - Qlobal ərzaq qiymətləri yüksəlib
iç səhifə xəbər şəkil altı-2 (mobil)_32

Qlobal ərzaq qiymətləri apreldə əvvəlki aya nisbətən 1,5 faiz artıb.

 
 
"Marja" xəbər verir ki, Birləşmiş Millətlər Təşkilatının Qida və Kənd Təsərrüfatı Təşkilatından (FAO) verilən məlumata görə, beynəlxalq bazarlarda taxıl, süd məhsulları, ət, bitki yağı və şəkərdən ibarət olan 5 əsas qida maddəsinin qiymətlərinin və ticarətinin izlənməsi ilə hazırlanan Ərzaq Qiymətləri İndeksi, apreldə əvvəlki aya nisbətən 1,5% artıb və orta hesabla 170 bənd  olub.
 

Reklam_3_11

Qlobal ərzaq qiymətlərinin yüksəlməsinə, ət və süd məhsullarının qiymətlərindəki kəskin artım səbəb olub. Süd məhsulları, ət, şəkər və bitki yağı qiymətlərində dünya miqyasında artım baş verərkən, taxılların (buğda, qarğıdalı, düyü) qiymətlərində azalma görülüb.
 

Taxıl Qiyməti İndeksi, istehsal gözləntilərinin müsbət olduğu şəraitdə mart ayı ilə müqayisədə apreldə 2,8 faiz düşüb.

 

TƏK ŞƏXSİYYƏT VƏSİQƏSİLƏ 15 DƏQİQƏYƏ KREDİT!

 

Süd Məhsullarının Qiymət İndeksi apreldə əvvəlki aya nisbətən 5,2% artıb. Bu artıma, Okeaniyada quraq havaya bağlı olan narahatlıqlar ilə bərabər, güclü qlobal idxal tələbinin də səbəb olduğu güman edilib.
 

Ət Qiyməti İndeksi mart ilə müqayisədə apreldə 3 faiz artıb, həmin dövrdə Bitki Yağı İndeksi 0,9 faiz, Şəkər Qiymət İndeksi də 0,8 faiz yüksəlib.

10.05.2019 04:56
📲 İndi
Marja.az-ın Telegram kanalına qoşulun və xəbərlər cibinizə gəlsin.

♦️ Ən son və vacib iqtisadi xəbərlər üçün Marja - Biznes və Maliyyə Xəbərləri Portalı
♦️ Ən mühüm xəbərlər üçün Marja.az

Müştərilərin xəbərləri

Mobil-manshet-alt3_22
Mobil əsas səhifə 4-cü_27
Mobil əsas səhifə 5-ci-2_28
Mobil əsas səhifə 6-ci-2_29
Manşetin sağı-2_5
Esas-sehifede-reklam-3_8
Xəbər mətn sağ 1-ci-2_15
Xəbər mətn sağ 2-ci2_16
Xəbər mətn sağ 3-cü_17
Xəbər mətn sağ -18_18